Van 22 april tot 12 mei 2018 ben ik voor het eerst in Nepal geweest! Een prachtig land vol wonderschone natuur. Nooit zo’n kleur groen gezien als van de rijstvelden! De reis was georganiseerd door Pure Nepal in Nepal i.s.m. Het Andere Reizen in Nederland. Alles was tiptop geregeld, van de geweldige ontvangst bij aankomst, de hotels, de begeleiding door een gids en deels door Ilse en Shiva van Pure Nepal zelf. Daardoor konden wij, als groep, alleen maar genieten en ons vergapen en verbazen over al het moois, de tempels, de kloosters, de natuur, de mensen, de drukte in Kathmandu met de eindeloze rij auto’s, vrachtwagens en motoren die kriskras door elkaar reden, maar in die drie weken geen ongeluk gezien!

We zijn in hele basic hotels geweest en in prachtig in de bergen gelegen accommodaties.
Daarnaast hebben we 2 dagen vrijwilligerswerk gedaan in een boeddhistisch klooster en daar met een heleboel jonge boeddhistjes de boel eens flink schoon gemaakt, van hun kamers tot hun kleren! Zelden zo’n ijverige en enthousiaste jongens gezien die genoten van kleding wassen!
Op het platteland bij mensen thuis met elkaar de lunch klaarmaken boven een houtvuur, wanneer doe je dat nog? Een onvergetelijke ervaring!
Wil je Nepal op een authentieke manier beleven boek dan je reis via Pure Nepal of het Andere reizen. Wij zijn op plekken geweest waar je als “gewone” toerist niet komt en je krijgt zoveel informatie over het land waardoor je er met andere ogen naar kunt kijken en alleen maar respect krijgt voor een prachtig land waarin het leven niet altijd even makkelijk is, maar de mensen altijd vriendelijk.
Resie Flos

Share this - will support us